Containertechnologie is al lang geen best bewaard geheim meer. Applicaties gebouwd met containers bieden grote voordelen als het gaat om flexibiliteit en schaalbaarheid. Gebouwde containers moet je echter op een platform deployen; of dat nu op een private cloud, public cloud als Azure of met een orkestratieplatform als Kubernetes is. Microsoft biedt meerdere mogelijkeden om containers op Azure te deployen: Container Instances; Azure Container Apps; App Services; en Azure Kubernetes Services.
1. Container Instances: instapmethode
Azure Container Instances is de instapmanier van een container op Azure deployen. “Dat werkt goed als je ‘even’ een container wilt deployen om te testen”, zegt Raphaël. Dat kan via de Azure Portal of met een van de automation tools op Azure. “Met Container Instances heb je geen speciaal orkestratiesysteem noch heb je mogelijkheden om de omgeving te configureren. Daardoor leent deze methode zich goed voor zaken die je maar af en toe hoeft te draaien. Een Container Instance wordt afgerekend op gebruik. Heb je een container maar een paar minuten tot een uur per dag nodig, dan is dit een aantrekkelijke methode. Container Instances lenen zich ook goed om uit te wijken bij het opspinnen van een Azure Kubernetes Services node. Dat opspinnen duurt ongeveer 15 minuten; in de tussentijd kun je een Container Instance gebruiken om snel nieuwe containers te draaien.”
2. Azure Container Apps: het jongste vlaggenschip
Tijdens MS Ignite in november 2021 heeft Microsoft Azure Container Apps gelanceerd. Het is bedoeld als een voorloper op gebruik van Kubernetes (en daarmee Azure Kubernetes Services).
“Azure Container Apps biedt je de mogelijkheid om met containers te werken, zonder dat je de onderliggende infrastructuur hoeft te beheren. Dat doet Microsoft voor je. Het biedt de voordelen van Kubernetes minus de complexiteit en leercurve. Azure Container Apps draait in de context van Azure App Services, waardoor je over alle functionaliteiten van App Services beschikt”, zegt Raphaël. “Azure Container Apps is vooral geschikt voor nieuwe applicaties, die om kunnen gaan met technieken als Dapr (Distributed Application Runtime) en Keda (Kubernetes Event-driven Autoscaling).”
3. App Service: een ‘klassieke’ setup die perfect draait
De App Service binnen Azure biedt de mogelijkheid met Web App for Containers om gecontaineriseerde applicaties te runnen, net als ‘gewone’ webapps. “Een App Service plan was voorheen vooral bedoeld om een app service in te draaien, maar nu kun je er ook containers deployen”, zegt Raphaël. “Dit biedt je de mogelijkheid om de resources van je App Service Plan te delen, zeker als je al een App Service hebt en een container ernaast wil draaien voor nieuwe of overige taken.”
Lees hoe HVC ook schaalt met Azure en Kubernetes in onze True Story.
4. Azure Kubernetes Services: Kubernetes platform op Azure
Azure Kubernetes Services het beheersysteem voor Kubernetes en containers op Azure. Het biedt alle mogelijkheden die je ook met Kubernetes hebt en integreert moeiteloos met andere Azure services. “Dit is daardoor ook de meest gebruikte methode die we vanuit True aanbieden. Met AKS kun je je platform geheel op maat inrichten. Daar komt wel de nodige complexiteit bij kijken, die we uit handen van klanten nemen. Dat doen we in samenwerking met ons Kubernetes team, waardoor je direct over alle benodigde expertise beschikt”, zegt Raphaël.
Haal het beste uit Kubernetes en Azure met engineers van True
Verenig je ontwikkelteams en True-specialisten op een enkel platform om snel en met vertrouwen applicaties te bouwen, op te leveren en te schalen.