Ruby on Rails is een opensource-applicatieframework geschreven in Ruby en streeft naar eenvoud en maakt het mogelijk om praktische applicaties te ontwikkelen met minder code en configuraties.
Ruby on Rails hosting
De engineers van True hebben best-practice configuraties ontwikkeld voor Ruby on Rails die ervoor zorgen dat jouw webproject optimaal presteert.
Omdat iedere applicatie anders is leveren wij alleen maatwerk hosting om de hoogste beschikbaarheid en beste prestaties te garanderen.
Met onze gunstige SLA’s houden houden we jouw omgeving aandachtig in de gaten. We reageren snel bij incidenten en komen altijd met een passende oplossing.
De beste samenstelling voor Ruby on Rails hosting
De specialisten van True hebben veel ervaring in het hosten van Ruby on Rails projecten. Zo hebben zij een best-practice configuratie ontwikkeld die er voor zorgt dat jouw Ruby on Rails platform optimaal presteert. We zorgen er ook voor dat de juiste caching technieken geïmplementeerd worden. Door de ervaring die True heeft met Ruby on Rails kunnen we jouw webproject ook prima in een geclusterde omgeving hosten voor hoge beschikbaarheid en prestaties.
Waar True u mee helpt
Afhankelijk van de specifieke eigenschappen van jouw Ruby on Rails applicatie wordt de hostingoplossing zo efficient mogelijk ingericht. Daardoor hebben jouw developers meer tijd om zich te focussen op het verder ontwikkelen van jouw applicatie. Onze managed hosting, managed cloud en security diensten helpen je om de beste prestaties uit jouw cloudplatform te halen.
Wilt u gebruik te maken van een private of public cloud platform? Of een hybride combinatie? Onze solutions architects en cloud-engineers denken uitvoerig mee met jouw businesscase en welke cloud-oplossing hier het best bij past.
Om webapplicaties door te ontwikkelen is een verfijnde manier van testen, accepteren en applicatielevering gewenst. Korte ontwikkel- en leveringscycli kunnen je een voorsprong geven op jouw concurrent. True kan je helpen met het adopteren van een moderne deploystrategie.
De inrichting van continuous integration en continuous deployment (CI/CD) pipelines kan flink wat tijd vergen. Maar als dit eenmaal staat heb je er veel profijt van. Nieuwe code wordt dan sneller en foutlozer naar productie gebracht.
Het implementeren van DevOps in jouw organisatie betekent vaak een fundamentele verandering hoe jouw Ruby on Rails applicatie wordt ontwikkeld en geleverd. Korte ontwikkel- en leveringscycli kunnen je voorsprong geven op de concurrent. True ondersteunt je bij het implementeren van deze werkwijze.
Download gratis ons E-Book: 26 handige Kubernetes tools voor beginners
Er bestaan diverse cloud-native tools die de adoptie van het populaire orkestratieplatform vereenvoudigen. Maar welke kies je? In ons e-book lees je welke tools het meest geschikt zijn voor beginners.
Download het e-book
Vul onderstaand formulier in om direct het e-book te ontvangen.
Vraag een advies op maat aan voor Ruby on Rails hosting:
Stel in onderstaand formulier al je vragen over Ruby on Rails hosting aan onze hostingexperts. Graag zo specifiek mogelijk zijn over je huidige situatie. Denk aan hoeveel webservers er nu gebruikt worden en het aantal nieuwe resources dat je verwacht nodig te hebben.
Ruby on Rails hosting door True:
- Vanaf de eerste dag in het ontwikkelproject denken we mee om de meest optimale structuur van jouw Ruby on Rails project te waarborgen;
- De engineers van True monitoren 24/7 de beschikbaarheid en prestaties van je Ruby on Rails hosting omgeving;
- Nederlandstalige specialistische support voor optimale communicatie;
- Ook na oplevering monitoren we de prestaties van jouw Ruby on Rails project en voeren we pro-actief verbeteringen door in de hostingconfiguraties.
- Bij succes schaal je probleemloos door naar een geoptimaliseerde Ruby on Rails cluster hostingomgeving.
Meer info over Ruby on Rails
Open-source
Ruby on Rails is een open-source webapplicatieframework, geschreven in Ruby. Het is niet alleen gratis te gebruiken, developers kunnen het ook helpen te verbeteren.
Model – View – Controller
Ruby on Rails maakt gebruik van het Model-View-Controller-model (MVC). Dit design pattern deelt het ontwerp van toepassingen op in drie eenheden met eigen verantwoordelijkheden wat de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code bevordert.
Veiligheid
De nieuwere versies van Rails, vanaf 4.0, biedt een aantal ingebouwde security tools om de overgrote meerderheid van bekende online bedreigingen af te weren.
Hoge diversiteit
Ruby on Rails wordt gebruikt om een breed palet aan webapplicaties mee te ontwikkelen. Er zijn CMS-en mee ontwikkeld, maar ook platformen zoals GitHub, Shopify, Airbnb, Twitch en SoundCloud.
Actieve community
Ruby on Rails heeft een actieve developers community. Al meer dan 5.000 techies hebben code bijgedragen aan Rails.
Eenvoud
Ruby on Rails streeft naar eenvoud en stelt developers in staat applicaties te ontwikkelen met minder code en minder configuratie dan andere frameworks.
Veelgestelde vragen over Ruby on Rails
Wat is Ruby on Rails
Ruby on Rails is een developmentframework voor de ontwikkeling van webapplicaties dat sinds 2004 gelanceerd werd door de oprichter van het bedrijf Basecamp, David Heinemeier Hansson. Hij ontwikkelde het framework in de taal programmeertaal Ruby om hun eigen tool (ook Basecamp) te ontwikkelen. Al snel zag hij veel meerwaarde in het open-source maken van het framework.
Sindsdien wordt het gebruikt door veel grote webapplicaties zoals GitHub, Shopify, Airbnb, Twitch en Soundcloud maken gebruik van dit framework.
Ruby on Rails gaat uit van drie basisprincipes:
· De Ruby-programmeertaal
· Model-View-Controller architectuur
· Programmer Happiness
Wat is het model-view-controller-model?
Model-view-controller (of MVC) is een ontwerppatroon voor de architectuur van een softwareapplicatie. Het verdeelt een applicatie in de volgende componenten:
- Model voor de verwerking van data en business logica
- Controllers voor de verwerken van requests tussen de gebruikersinterface en applicatie
- View voor de grafische weergave van data op de userinterface
Door deze scheiding worden gebruikersverzoeken als volgt verwerkt: De browser (op de client) stuurt een verzoek om een pagina naar de controller op de server. De controller haalt de gegevens op die hij nodig heeft uit het model om op het verzoek te reageren. De controller geeft de opgehaalde gegevens aan de weergave. De weergave wordt weergegeven en teruggestuurd naar de client zodat de browser deze kan weergeven.
Voor welk type applicaties is Ruby on Rails geschikt?
Ruby on Rails is uitermate geschikt voor webapplicaties. Volgens Codersera is Ruby on Rails met name geschikt voor het snel kunnen prototypen van een applicatie, wat bijvoorbeeld handig is als bedrijven snel een Minimum Viable Product willen ontwikkelen om te valideren of de software aanslaat bij een consument.
Verder werkt Ruby on Rails goed samen met diverse databasesystemen zoals PostgreSQL en wordt het ingezet websites die een sterke focus hebben op content SEO. Denk bijvoorbeeld aan Jekyll, een statische website generator die naadloos integreert met Ruby on Rails.
Heeft Ruby on Rails ook nadelen?
Er is een groeiende groep ontwikkelaars die Ruby on Rails verouderd noemt, met name omdat de taal Ruby niet sterk is in het integreren van bijvoorbeeld functies voor machine learning. De programmeertaal Python daarentegen is daar een stuk beter in, waardoor Ruby soms als niet toekomstbestendig bestempeld wordt.
Een andere reden waarom Ruby on Rails niet altijd even populair is, is vanwege de operationele snelheid van de applicatie. Er is zogezegd veel rekenkracht nodig om optimaal gebruik te maken van een server. Het zou daarom niet efficiënt genoeg zijn volgens sommige ontwikkelaars.
Onze ervaring leert echter dat je altijd per applicatie en de bijhorende workloads moet kijken hoe je een hostingomgeving inricht. In veel gevallen is het erg goed te doen om een webapplicatie op een hele efficiënte manier in een private cloud bij True te draaien, bijvoorbeeld.
Ruby on Rails beginners tutorial
Onderstaande video geeft uitleg over hoe je een applicatie kunt bouwen in Ruby on Rails.